Hvorfor er jeg med i røde kors?

Rekruttert som liten.
Helt siden jeg var født har jeg vært vant til at påsken ble brukt til vakt i Røde kors hjelpekorps sin tjeneste. Pappa var med å stifte Brennhaug Røde Kors Hjelpekorps før jeg ble født, dermed ble det også lett å bli med på vakt. For meg er det ikke påske uten vakt i Røde kors Hjelpekorps. Vis jeg ikke er på vakt i påsken er det noe som mangler, det er som en tomhet inni meg. Det er kanskje ikke så rart siden jeg har vært med på påskevakt i snart 30 år. De siste 16 åren av disse åren har jeg hatt mitt eget navn på listen. For meg er påske vakt i Røde kors med litt skuter kjøring, kos på røde kors hyttene, skiturer, skirenn,  appelsin og kvikklunsj.  

Med Røde Kors i blodet.
Min grunnholdning er at man skal kunne se alle, også de svake i samfunnet. Jeg er ikke helt sikker på når denne holdningen kom for fult hos meg, men kanskje kan det ha noe med min oppvekst å gjøre. Etter vært som jeg har blitt mer og mer kjent med Røde Kors skjønner jeg at det er dette jeg vil drive med. Jeg vil bruke fritiden min på at andre mennesker skal ha det bra. Det å bry seg er mye mer viktig enn det folk tror. Hva koster det meg det smilet jeg gav til en fremmed på bussen, den lille heiet jeg gav til den ensomme gutten borti gata eller den hjelpende hånden jeg gav den gamle damen som holdt på å falle på et speilblankt føre. Det handler om medmenneskelighet og evnen til å se andre mennesker. For meg gir det å kunne hjelpe mer glede en millioner på banken. Jeg gir gjerne bort en klem til en som trenger det eller et klapp på skuldra. Jeg har ikke bare røde kors i hjertet jeg har det i blodet.  

Hvorfor velger jeg å bruke fritiden din på Røde kors?
Jeg føler at å være frivillig i Røde kors gir meg mye mer tilbake enn det jeg gir. Man møter andre mennesker som tar deg godt i mot med et smil. I røde kors kan jeg få lov til å være meg selv uten at jeg blir dømt for det. Jeg føler at jeg blir sett som menneske og blir satt pris på. Man får også tilbud om kurs der men kan lære om medmenneskelighet. For meg er det å kunne hjelpe andre en viktig del av det å være meg. Kanskje er jeg den fødte røde kors-er? Jeg liker å engasjer meg i ting som ikke bare er til nytte for meg selv, men som også kan glede andre. Vi er veldig flinke til å fokuser på urettferdighet, ensomhet og samhold når vi får det smurt utover alle aviser. Men jeg tror ikke at disse tinge slutter selv om media ikke har fokus på det lenger. Jeg bruker tiden min i røde kors for å kunne bety noe for andre, jeg mener at det er til syvende å sist det som teller. Jeg vil være der når noen trenger et medmenneske på godt og vont.

Har du spørsmål til meg er det bare å stille de, jeg lover å prøve å svare så godt jeg kan.

Er du nysgjerrig på hva røde kors er se videoen under.

Ha en forsatt fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar