fredag 11. mai 2012

Ærespris fra Norges røde kors

Litt om prisen.
"Torstein Dale var president i Norges Røde Kors fra 1966 til 1975, og minneprisen er en påskjønnelse for betydelig personlig innsats i humanitært og sosialt arbeid nasjonalt eller internasjonalt i samsvar med Røde Kors grunnideer." (Røde kors) Prisen tildeles personer som har gjort en en personlig humanitær innsats for nasjonen. Dette er etter det jeg forstår en due som er et bevis på dette. Prisen deles ut i forbindelse med 8 mai for å feire den internasjonale Røde kors og røde halvmåne dagen. Dette er Røde kors høyeste utmerkelse.

Hedret helten fra den 22 juli 2011.
Bildet er hentet fra Røde kors sine hjemmesider. 
Statsminister Jens Stoltenberg, Harald Hansen, Thomas Vogt, 
og president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.
I år ble det delt ut to duer for å hedre de som uorganisert hjelp til under terrorangrepet den 22 juli 2011. De to duen skal stå ved regjeringkvartalet og den ander skal stå i Hole kommune som er kommunen der Utøya ligger. Røde kors valgte å gjøre dette på denne måten siden de ikke har navene og identifikasjon på alle som hjalp til den 22 juli 2011 og ukene/ månene etter. Det var Harald Hansen som tok i mot prisen på veie av de som hjalp til rundt Utøya, mens Thomas Vogt tok i mot prisen på veiene av de som deltok ved regjeringskvartalet. Prisen ble delt ut fredag den 11. mai 2012. 


Les mer om saken på blant annet disse nettsiden:
Røde kors
Røde kors Buskerud
Røde kors Vestfold
NRK


Medmenneskelighet er viktig.
Dette viser hvor viktig medmenneskelighet er. Jeg synes at de insatsen som de frivillge gjorde den 22. juli bude hedres mer. Hva synes dere?

1 kommentar:

  1. De fortjener definitivt så mye hedring som mulig, flotte mennesker :) Enig i at medmenneskelighet er viktig!

    SvarSlett