mandag 6. juni 2011

Hva er lykke?

Lykke
Fra Wikipedia

Lykke og lykkefølelse forklares forskjellig innenfor psykologi, filosofi og religion, men henger tett sammen med glede. Bildet viser en amerikansk brud og hennes brudepike, begge tilsynelatende lykkelige.


Glede i et parforhold framstilt i Tacuinum Sanitatis, et populært middelaldermanuskript basert på den arabiske Taqwin al sihha, en medisinsk håndbok om urter, helse og velvære.


Lykke er en dyp glede eller følelsen av dette. Lykkebegrepet er brukt innen filosofi, religion og psykologi, men definisjonene, innholdet og forståelsen av fenomenet varierer. Ordet lykke kan også bety flaks, medgang eller heldig skjebne.


FNs HDI (Human Development Index, «Indeks for menneskelig utvikling») brukes på samme måte som bruttonasjonalprodukt for å måle velstand og velferd i ulike land. Disse indikatorene kan også tolkes som et uttrykk for å måle lykke. Lykke vil i denne sammenhengen være avhengig av helse, trygghet, opplevd egenverd, familietilknytning, graden av skjevfordeling i et samfunn og en rekke andre faktorer.


Men hva er lykke?
Jeg og min far hadde en diskusjon der ham hevder at lykken er å sitte på en fjellgård uten ilagt støm og vann.Jeg derimot mener at det er at man ikke er lykkleig om man ikke har alle de teknoligiske hjelpemidlenen som man har i en teknologisk hverdag. Ikke de at de som er super rike har det betre, men jeg tror det at men er lykkelig har man tilstekkelig med kjerlighet og lite problemer. Hva tror du? Hva er det som gjør deg lykkelig?

2 kommentarer:

  1. Lykke for meg er det å ha null bekymringer og gode mennesker rundt meg som jeg vet at bryr seg om meg :)

    SvarSlett